Головна / Прес-релізи / «УГМК Забудовник» завершив реставрацію будівлі колишньої виробничої лабораторії при Симановський млині

«УГМК Забудовник» завершив реставрацію будівлі колишньої виробничої лабораторії при Симановський млині

Прес-релізи
«УГМК Забудовник» завершив реставрацію будівлі колишньої виробничої лабораторії при Симановський млині

«УГМК Забудовник» зберіг пам'ятник архітектури. У відреставрованому і відновленій будівлі старовинної лабораторії розміститься Дитячий центр розвитку «МИР ВІДКРИТТІВ».

Реалізація проекту зайняла сім років. Розробка концепції пристосування будівлі та ескізне проектування почалося в 2013 році, проектної документації - у 2018 році. Безпосередньо роботи з реставрації об'єкта і пристосуванню його під центр розвитку компанія «УГМК Забудовник» почала в лютому 2019 року, після отримання позитивного Акту державної історико-культурної експертизи і узгодження Управлінням державної охорони об'єктів культурної спадщини Свердловської області і позитивного висновку державної експертизи.

Компанія успішно вирішила нестандартну і цікаву з архітектурної точки зору завдання: реставрацію і інтеграцію в єдиний простір ЖК «Макарівський» виробничої лабораторії Симановський млини зі збереженням її історичного вигляду. «Важливим було те, що ми прагнули не просто формально зберегти будівлю, а й вдихнути в нього нове життя, зробивши його естетичним і функціональним доповненням існуючої частини житлових об'єктів« Макарівського ». Окреме спасибі ТОВ «АПМ-1», яка виконала проектні роботи. Це була складна і нестандартна завдання, але ми були впевнені в тому, що відома в місті як одна з провідних проектних організацій, що працюють з об'єктами культурної спадщини на чолі з Почесним архітектором Росії, Членом Спілки архітекторів Руднєвим Володимиром Геннадійовичем, обов'язково впорається. Роботи велися під наглядом Управління державної охорони ОКН Свердловської області та Департаменту державного житлового та будівельного нагляду Свердловської області. Дякуємо також начальника Управління - Рябініна Євгена Геннадійовича і директора Департаменту - РОССОЛОВОЇ Олексія Петровича. Якість будівельно-монтажних робіт в процесі всієї реконструкції контролювалося фахівцями будівельного контролю АТ «Спеціалізований забудовник« УГМК-Макарівський », - зазначив керівник девелоперських проектів« УГМК Забудовник »Євген Мордовин.

Історична частина будівлі збережена, відреставрована і відтворена по аналогам з історичними елементами. Оригінальна цегляна кладка очищена від забруднень, зруйновані ділянки відновлені з використанням історичного цегли, укріплені і захищені від впливів зовнішнього середовища за допомогою сучасних будівельних матеріалів. Об'єкт отримав новий внутрішній каркас із сталевих балок і монолітних залізобетонних плит, новий дах і покрівлю в історичній формі з плоского сталевого оцинкованого листа з полімерним покриттям. У віконних прорізах конструкціях були змонтовані встановлені німецькі двокамерні склопакети з використанням скла фірми Guardia Glass (США), при цьому історичні габарити прорізів збереглися. Для природного освітлення приміщень мансардного поверху в площині суміщеної похилій покрівлі були встановлені мансардні вікна.

«Ми усунули всі аварійні ділянки; відтворили багато втрачені архітектурні елементи: бічний аттик (за аналогією зі збереженими), деталі фриза і карнизів, спусків у підвал з боку головного фасаду і т.д. Також були виконані роботи по влаштуванню нового широкого дверного отвору, що необхідно для нормативного пристосування будівлі під дитячий центр розвитку. Частина історичних дверних прорізів по шляхах евакуації було розширено в зв'язку з вимогами пожежної безпеки. Внутрішні інженерні мережі повністю оновлені з використанням найсучасніших технологічних рішень. Тепер в будівлі забезпечено теплопостачання від власної ІТП, водопостачання з додатковою чотириступінчастою системою очищення води, припливно-витяжна вентиляція. При цьому загальна площа будівлі після реставрації збільшилася з 881,6м2 до 1 290м2, за рахунок використання горищного простору під мансардний поверх », - розповів Євген Мордовин.

Так само відповідально забудовник підійшов до благоустрою прилеглої території; пішохідні зони облаштовані тротуарною плиткою, для майданчиків під малі архітектурні форми (дитячі гойдалки, ігровий комплекс, пісочницю та ін.) в якості покриттів були використані природна морська галька і спеціальне гумове покриття для спортивної зони, проведено озеленення.

«В процесі робіт були виявлені складні моменти. Наприклад, з'ясувалося, що відмітка підошви фундаментів з боку східного фасаду розташована вище позначки підошви фундаментів західного фасаду. У зв'язку з цим було прийнято рішення виконати консервацію існуючих бутових фундаментів з боку західного фасаду шляхом збереження сформованого грунтової основи навколо і під фундаментами для виключення можливих деформацій несучих конструкцій будівлі при «відкопування» фундаментів. Роботи з реставрації

МЕТАЛЛУРГПРОМ
Добавить комментарий
Комментарии (0)
Прокоментувати
Войти с ВК Войти с ФБ Войти с Яндекс
Увійти через:
Войти с ВК Войти с ФБ Войти с Яндекс